Vacature veiligheidskundige / KAM Coördinator

Wij zoeken een

Hogere veiligheidskundige / KAM Coördinator


Wij zoeken op korte termijn een energieke en pragmatische Veiligheidskundige. In de functie van veiligheidskundige / KAM Coördinator zorg je er dagelijks voor dat onze werkzaamheden voldoen aan de arbo- en milieuwetgeving, veiligheidsnormen en kwaliteitseisen.

Jij bent onze expert op het gebied van kwaliteit en veiligheid en de kartrekker die kwaliteit en veiligheid hoog op de agenda zet én houdt. Jij bent dé sparringpartner voor het Management Team en leidinggevenden als het gaat over kwaliteit (ISO), veiligheid en milieu en je bent in staat om onze medewerkers te woord te staan en in begrijpelijk taal voor te lichten.

Je signaleert en rapporteert knelpunten, maar je zorgt ook voor oplossingen en draagt verbetervoorstellen aan. Je adviseert de organisatie gevraagd en ongevraagd. Je fungeert als aanpreekpunt voor de inspectie SZW, externen en de lokale overheid.

Je bent verantwoordelijk voor het gehele proces omtrent milieuvergunningen en je bent bekend met machineveiligheid (CE markering). Je coördineert interne audits en begeleidt externe audits. Ook ben je verantwoordelijk voor de BHV-organisatie en het (her)inrichten van het managementsysteem.

Je maakt deel uit van het team Personeel & Organisatie. Als veiligheidskundige / KAM Coördinator werk jij in een uitdagende omgeving waar kwaliteit, milieu en veiligheid hoog in het vaandel staan.

Opleiding en ervaring

  • Een afgeronde HVK opleiding
  • Gecertificeerd als kerndeskundige of de ambitie om kerndeskundige te worden
  • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de afvalverwerkingsbranche, logistieke dienstverlening of in een productieomgeving.
  • Kennis van milieuvergunningen.
  • Bekend met het opstellen van RIE’s.
  • Vertrouwd met het gebruiken en implementeren van diverse managementsystemen.
  • Een visie op het BHV-beleid.

Wat wij bieden

  • Een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Grondstoffen Energie en Omgeving (Services).
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Wie wij zijn
Reinigingsdiensten Rd4 verzorgt de afvalinzameling voor 140.000 huishoudens in 10 Zuid-Limburgse gemeenten en bij 3.500 Limburgse bedrijven. We verwerken en scheiden grondstoffen op onze zeven milieuparken, in onze op- en overslag, ons textielsorteercentrum en regionaal sorteercentrum. Ook verzorgen we de straat- en rioolreiniging, gladheidsbestrijding en reiniging van de openbare ruimtes. In onze drie kringloopshops geven we spullen een tweede leven. 

We bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe uitdagingen. Met een eigen Technische Dienst onderhouden we ons wagenpark en ondersteunen we de organisatie zoveel mogelijk zelf. We zijn een vooruitstrevend inclusief bedrijf met meer dan 500 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor een mooie en schone leefomgeving.

Wil jij reageren?
Stuur dan jouw sollicitatie voor 10 september 2021 naar Nicole van Ommen, afdeling P&O via vacature@rd4.nl of neem contact op met Nicole van Ommen als je vragen hebt: 045 5437100 of nicole.van.ommen@rd4.nl.

 

Vacature-web-KAM-coordinator.jpg