Werken bij Rd4

Rd4 Kringloop is sinds 1998 de afdeling van Reinigingsdiensten Rd4 waarin de kringloopactiviteiten, met winkels in Kerkrade, Heerlen en Margraten en een sorteercentrum in Heerlen, zijn ondergebracht. Het doel van de Rd4 kringloopactiviteiten is veel breder dan alleen hergebruik of voordelig aanschaffen van artikelen. De kringloopactiviteiten creëren een aanzienlijke werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn arbeidsplaatsen in de kringloopwinkels, op de afdeling assortimentsbeheer en op andere afdelingen die betrokken zijn bij de kringloopactiviteiten. Een ander doel is het verlagen van de kosten voor afvalinzameling en –scheiding. Met lage exploitatiekosten daalt de bijdrage per aansluiting en dit kan bij een gunstig resultaat worden doorberekend in de jaarlijkse bijdrage voor woningen. Daarnaast wordt het milieu gespaard door het hergebruik van goederen, waardoor grondstoffen bespaard worden.

Binnen dit unieke bedrijf is een functie vacant van:

Assistent Assortimentsbeheerder (40 uur)

De afdeling Assortimentsbeheer ontvangt, sorteert en prijst kringloopgoederen en maakt deze klaar voor verzending naar de kringloopwinkels.

Wij zoeken iemand die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en die vanuit dat perspectief ervaring heeft met de verkoop van tweedehands goederen, met logistiek en die ervaring heeft in het geven van leiding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zoeken iemand die de juiste balans heeft tussen people, planet en profit.

Jij hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van en het geven van leiding aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kan inspelen op hun beperkingen en hebt het talent in je om ze te motiveren en te inspireren. Je kijkt daarbij naar mogelijkheden, niet naar onmogelijkheden.

Jij hebt kennis van opslag en transport van goederen, van voorraadbeheer en je hebt gedegen kennis van geautomatiseerde systemen.

Jij hebt ervaring of affiniteit met online verkopen en durft de uitdaging aan om hiermee aan de slag te gaan. Een commerciële visie en marketingervaring is een pre.

Jij hebt de potentie en de ambitie om door te groeien naar de functie van Assortimentsbeheerder.

Wij bieden een salaris van maximaal € 2.629,- (Schaal E CAO ENb sector Afval & Milieu per 1 januari 2018), een jaarcontact met, bij goed functioneren, uitzicht op een vaste aanstelling en het perspectief om door te groeien naar de functie van assortimentsbeheerder.

Ben jij toe aan een nieuw avontuur? Kom dan op avontuur bij ons in de kringloop. Stuur je brief en CV naar:

Reinigingsdiensten Rd4
T.a.v. mevrouw N. van Ommen, afdeling P&O vacature@rd4.nl .
Verdere informatie over de functie kunt u inwinnen bij de heer J. Bouhuijs, Hoofd Verkoop, 045-5 43 71 50.

We zijn op zoek naar aankomende, startende of gevorderde chauffeur(s) / belader(s) (1 fte)

De belangrijkste taken zijn
1. Verzorgt samen met de Beladers de inzameling van diverse afvalstromen en (kringloop)goederen volgens een vastgestelde route. Lost problemen op in de dagelijkse uitvoering conform werkinstructie en/of conform opdracht van de Bedrijfsleider. Verricht in opdracht van de Bedrijfsleider of de Planning de werkzaamheden van alle voorkomende specialisaties. Zorgt dat alle administratie en documenten volledig zijn afgehandeld volgens de geldende voorschriften. Verricht volgens rooster afwijkende- en wachtdiensten (waaronder ook inhaalzaterdagen).
2. Geeft werkinstructies aan de Belader. Houdt zich strikt aan veiligheidsinstructies en ziet toe op de naleving door Belader (o.a. gebruik maken van gidsen, dragen Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Ziet toe op een adequate presentatie van Rd4 bij de klant, ook door Belader (gedrag, kleding, uitzien voertuig).
3. Bestuurt voertuigen. Pleegt dagelijks preventief 1e-lijnsonderhoud (o.a. controle olie, water, verlichting en banden). Signaleert afwijkingen naar de Bedrijfsleider. Maakt het voertuig bedrijfsgereed voor de volgende dienst. Meldt schades en draagt zorgt voor een volledig en correct ingevuld schadeformulier.
4. Zorgt voor een professionele/klantvriendelijke benadering van klanten en burgers volgens de bij Rd4 geldende richtlijnen. Signaleert afwijkingen in aanbiedgedrag van burgers en klanten.

Functie-eisen:
Je hebt minimaal rijbewijs B, bij voorkeur C en wilt graag als chauffeur belader bij Rd4 aan de slag. Hierbij heb je de juiste instelling en motivatie om intern opgeleid te worden bij Rd4 .

Van je wordt verwacht dat je beschikt over LBO werk- en denkniveau.

Je bent zelfstandig, oplossingsgericht, klantgericht en kunt goed met anderen samenwerken. Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken en in voorkomende gevallen overwerk te verrichten.

Wij bieden:
Het bij de vacature behorende salaris is maximaal schaal D (CAO ENb sector Afval & Milieu).

Indien je in aanmerking wilt komen voor deze functie , schrijf je dan in Bij Start People in Heerlen.
Of stuur een mail naar nicole.van.ommen@rd4.nl

Uitzendkrachten

Rd4 heeft regelmatig behoefte aan medewerkers op uitzendbasis voor de volgende functies:

  • Chauffeur / beladers huisvuil;
  • Beladers;
  • Chauffeurs oud papier inzameling;

Wanneer je interesse hebt in een van deze functies richt je dan tot Start People (Honigmannstraat 65, 6411 LK Heerlen) via 045 - 560 80 00 (optie 2) of heerlenla@startpeople.nl.

​Vrijwilliger Rd4-kringloopwinkel

De Rd4-kringloopwinkels bieden een breed assortiment aan van meubels, kleding en cd's tot speelgoed, servies, elektrische apparaten en nog veel meer. Vandaag staat er dit… en morgen staat er dat.
Naast de verkoop van leuke spullen tegen een aantrekkelijke prijs, kunnen in de winkel ook kringloopspullen worden ingeleverd.

In de Rd4-kringloopwinkels werken naast mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen in de winkel. De taken van een vrijwilliger bestaan onder andere uit het inrichten en schoonhouden van de winkel en het te woord staan en helpen van klanten bij hun aankopen.

Wanneer je interesse heeft om een aantal uur in de week onze teams te komen versterken, meld je dan bij de fililaalleider. Als je een e-mail stuurt vermeld dan duidelijk, naast je persoonlijke gegevens, voor hoeveel uur je beschikbaar bent. 

Rd4-kringloopwinkel Heerlen, Frank van Gaal via frank.van.gaal@rd4.nl.
Rd4-kringloopwinkel Kerkrade, Leon Sonnenschein via leon.sonnenschein@rd4.nl.
Rd4-kringloopwinkel Margraten, Erik Botterweck via erik.botterweck@rd4.nl.

Open sollicitatie

Is er op dit moment geen passende vacature, maar wil je wel graag bij Reinigingsdiensten Rd4 werken? Dan ontvangen wij graag jouw open sollicitatie! Bij een open sollicitatie bekijken wij of er op termijn mogelijkheden bij Rd4 zijn die aansluiten bij jouw wensen, opleiding en ervaring. Is dat het geval, dan houden wij jouw gegevens gedurende zes maanden in portefeuille. 

Een open sollicitatie (korte brief inclusief Curriculum Vitae) kun je o.v.v. open sollicitatie sturen naar:

  • vacature@rd4.nl of
  • Reinigingsdiensten Rd4, T.a.v. de afdeling P&O, Postbus 641, 6400 AP  HEERLEN