Scholen

Rondleiding 
 
-----
Update 21/5
Op dit moment is het nog steeds niet mogelijk om een rondleiding te boeken. 
Als alternatief gaan we groepen 7 en 8 op school bezoeken. De focus ligt daarbij op de het werk van de chauffeur en de dode hoek. De bezoeken vinden buiten plaats, worden ingepland op maandag en duren ongeveer 45 minuten. 
Bent u leerkracht van groep 7 of in 8 op een school in ons werkgebied (Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Vaals en Voerendaal) en wilt u graag bezoek van onze chauffeur met een achterlader ontvangen? Mail dan naar rondleidingen@rd4.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, de naam en het adres van de school, om welke groep het gaat en het aantal leerlingen.
-----
 
 
Rd4 biedt basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 graag de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van Rd4. 
 
In een 2 uur durend programma wordt uitleg gegeven over Rd4 (wie zijn we en wat doen we), het wagenpark (met o.a. aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens) en het belang van afval scheiden (welk afval hoort in welke bak, wat gebeurt er daarna eigenlijk mee en wat zijn grondstoffen?). Daarna spelen we samen het afvalsorteerspel.
Het tweede deel van de rondleiding bestaat uit een toer langs verschillende afdelingen zoals de Technische Dienst en het BEST-sorteercentrum.  

De rondleidingen worden in overleg ingepland en vinden plaats in de ochtend bij het Rd4-hoofdkantoor in Heerlen (Nijverheidsweg 4a).  
Voor basisscholen uit het Rd4-werkgebied zijn hier géén kosten aan verbonden. Vervoer dient te worden geregeld door de school zelf, ouders die rijden wordt de mogelijkheid geboden om bij de rondleiding te blijven. 
  
Bent u leerkracht en wilt u graag een klas aanmelden? Stuur dan een e-mail naar rondleidingen@rd4.nl