OPEN DAG

Laatste update: 03.10.2018
Parkeren 
Bezoekers van de open dag kunnen zondag 7 oktober aanstaande  parkeren op het terrein van Osseforth (voormalig Peppermill pakeerterrein). Van hieruit rijdt een E-shuttlebusje naar het Rd4-terrein en weer terug.

Fietsers en bromfietsers kunnen parkeren bij de fietsenstalling op het Rd4-terrein.
Kom je met de bus? Lijn 47 stopt dichtbij de voormalige Peppermill. Bij de parkeerplaats neem je de E-shuttle (gratis) naar het Rd4-terrein.

Wandelschoenen 
Tijdens de open dag gaan 3 Rd4-locaties open. Er is een wandelroute uitgestippeld zodat je alles kunt zien. We adviseren je daarom om schoenen aan te trekken waar je lekker op loopt.   

Laatste update: 17.09.2018
Open dag
Op zondag 7 oktober 2018 opent Rd4 haar deuren voor het publiek. Rd4 bestaat dit jaar 20 jaar en we stellen speciaal voor deze dag drie locaties open. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers terecht op de hoofdlocatie, de op- en overslag en het textielsorteercentrum, allemaal gelegen aan de Nijverheidsweg in Heerlen (industrieterrein de Beitel). De open dag staat geheel in het teken van duurzaamheid, een thema dat voor Rd4 erg belangrijk is.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld meedoen aan het afval- en textielsorteerspel of een mini workshop ‘BEST-tas sorteren’ volgen. Voor de kinderen is er onder andere een letterspeurtocht en zij kunnen een coole robot knutselen van afgedankt afval. Misschien kun je zelfs een stukje meerijden op de wagen!

Het Rd4-infoteam is aanwezig voor het geven van informatie en tips over afval scheiden en in de grondstoffenlaan kun je met eigen ogen zien wat er met je afval gebeurt. Bij het horecaplein kun je o.a. soep proeven van de Verspillingsfabriek. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de expositie ‘Zo mooi kan afval zijn’, waarbij met afval de mooiste gerechten werden gemaakt door kunstenaar Diederik Schneemann en fotograaf Aldwin van Krimpen.

Uiteraard ontbreken onze wagens op deze dag niet. Zo kun je van dichtbij een kijkje nemen bij diverse voertuigen en leer je meer over bijvoorbeeld de dode hoek. Voor dames en heren die twijfelen over een baan als vrachtwagenchauffeur bestaat zelfs de mogelijkheid om met een rijinstructeur een oefenritje maken!

We heten je van harte welkom.

Open dag Rd4
Zondag 7 oktober 2018
10.00 - 16.00 uur
Nijverheidsweg 4a, Heerlen

Open_dag_A5.png