Voorkom brand in onze inzamelwagens

Rd4 nieuws
Voorkom brand in onze inzamelwagens

Voorkom brand in onze inzamelwagens

29 juni 2020

Afgelopen weekend ontstond er brand in één van onze inzamelwagens tijdens het inzamelen van papier. Dit is al de derde brand dit jaar.

Gevaarlijk
Onze medewerkers, maar ook de vrijwilligers van diverse verenigingen die ons helpen bij de inzameling van papier, lopen hierdoor gevaar. Daarnaast brengen deze branden een hoop overlast en kosten met zich mee. De wagen loopt brandschade op, de gehele inzameling moet worden stilgelegd, de brandweer moet komen blussen, noem maar op.

Oorzaken
Branden in onze voertuigen worden vaak veroorzaakt door smeulende resten van barbecue's of (oude) batterijen. Vooral bij de moderne lithium batterijen ontstaat brandgevaar wanneer ze door de perswagen gekraakt worden en vervolgens kortsluiting maken. De beladers of de chauffeur merken dit meestal pas op als er rook uit de wagen komt. 

Wat kunt u doen? 
Door uw afval goed te scheiden kan al veel worden voorkomen. 
Het is daarnaast belangrijk dat u altijd ten minste 24 uur wacht met het weggooien van de as uit de barbecue. Controleer altijd goed of de kolen of briketten helemaal gedoofd zijn. Dit kunt u doen door er even aan te voelen. 

Gooi batterijen nóóit weg via het restafval of erger nog, via het papier. Batterijen kunt u als klein chemisch afval (KCA) gratis inleveren bij het milieupark. 

LOO-TV maakte afgelopen weekend opnames: https://www.loo-tv.nl/content/video-brand-oud-papier-wagen-schinveld

 

103.png

Foto: brandschade bij inzamelvoertuig

 Brand-in-papierwagen-29-06-2020.jpg

Foto: brand uitgekiepte lading afval afgelopen weekend in Schinveld
Terug