T/m 12 februari geen lediging GFT-containers

Rd4 nieuws
T/m 12 februari geen lediging GFT-containers

T/m 12 februari geen lediging GFT-containers

8 februari 2021

 

Vanaf dinsdag 9 februari tot en met vrijdag 12 februari ledigen wij tijdelijk geen GFT-containers. Vanwege de lage temperaturen zowel ’s nachts als overdag, vriest het GFT-afval teveel vast in de container. Bovendien gaan veel containers niet meer goed open omdat de deksels zijn vastgevroren. Hierdoor levert het ledigen van GFT-containers teveel problemen op.    

De GFT-container hoeft daarom deze week niet aan de straat te worden gezet deze gemeenten: Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Vaals, Voerendaal en Beekdaelen. Inwoners van de voormalige gemeente Schinnen wordt geadviseerd de berichtgeving van RWM in de gaten te houden.

Inzameling restafval gaat door
Omdat ook restafval in de container kan vastvriezen is het raadzaam om voordat u de container aanbiedt, te controleren of het deksel opengaat en of het afval niet is vastgevroren. Steek het afval eventueel met een schep los. Dit om te voorkomen dat de container niet volledig kan worden geledigd. Ook bij een gedeeltelijke lediging geldt het volledige ledigingstarief. De registratie van de lediging vindt namelijk plaats bij het oppakken van de container.

GFT-emmers en bedrijfsafval wordt wel opgehaald 
De kleine draagbare GFT-emmers, die worden gebruikt door bewoners van flats en appartementen, worden deze week wél geledigd. Omdat de meeste GFT-emmers op het balkon of binnen in de woning worden gestald, worden hierbij minder problemen met ledigen verwacht. Gebruikers van deze emmertjes wordt gevraagd deze pas in de ochtend aan de straat te zetten en niet al de avond ervoor. Ook gaat de inzameling van GFT-afval bij bedrijven wel door. 

Wanneer worden de GFT-containers wel weer geledigd?
Aan het einde van de week bekijken we wat de voorspellingen voor de volgende week zijn. Dan besluiten we of de GFT-inzameling weer kan worden hervat.

Voor de meest actuele informatie raadpleeg deze website of volg ons op Facebook of Twitter

 

Terug