Klein gebaar groeit uit naar mooie donatie voor ISWA

Rd4 nieuws
Klein gebaar groeit uit naar mooie donatie voor ISWA

Klein gebaar groeit uit naar mooie donatie voor ISWA

22 mei 2017

De NVRD (de Nederlandse vereniging voor gemeenten en reinigingsdiensten) waarbij Rd4 is aangesloten geeft elk jaar aan de deelnemers van haar jaarlijkse congres een kleine attentie. Dit jaar koos de NVRD ervoor om het budget dat hiervoor was gereserveerd te doneren aan een goed doel.

ISWA Scholarship Programme
Tijdens de start van het congres werd dit jaar een cheque van 1700 euro overhandigd aan de voorzitter van ISWA, Antonis Mavropoulos voor het ISWA Scholarship Programme, een programma waarbij kinderen die nu werkzaam zijn op de vuilnisbelt naar school kunnen en hierdoor weer een toekomst krijgen. De aanwezige leden reageerden zo enthousiast op dit gebaar dat tientallen leden, waaronder Rd4, zelf ook besloten om 1700 euro te doneren. Op het einde van het congres stond de teller op 42.500 euro voor dit goede doel!

'Trading Trash for Education'
Het programma richt zich op kinderen die eerder afval sorteerden op twee vuilnisbelten in Nicaragua: Nueva Vida en La Chureca. Momenteel kunnen al tientallen kinderen een opleiding voor twee jaar gefinancierd krijgen door het Scholarship Programme. Dit is inclusief boeken, uniformen, transport, gezinstoeslagen, administratiekosten en psychologische begeleiding. Voor de organisatie en uitvoering van dit project werkt ISWA samen met fotograaf Timothy Bouldry, die het ISWA Scholarship Programme ter plaatse beheert en begeleidt. Timothy fotografeert en rapporteert al 8 jaar lang vuilnisbelten, niet alleen in Nicaragua maar ook in Haïti, Venezuela, India, Bangladesh en Colombia. Een belangrijk doel van zijn werk is het presenteren van de leefomstandigheden, gezondheidsrisico’s en economische onrechtvaardigheden die het werk op stortplaatsen met zich meebrengt. In Nicaragua heeft Timothy inmiddels belangrijke relaties opgebouwd met gezinnen die op ‘zijn’ stortplaatsen in Nicaragua leven en helpt hij hen waar hij kan. Een ontmoeting tussen ISWA en Timothy in 2015 heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het ISWA Scholarship Programma is ontstaan. 

Medio 2018 overhandigt de NVRD een cheque met het totaalbedrag aan ISWA.

Voor meer informatie zie www.nvrd.nl/iswa 

Terug