Gulpen-Wittem wijzigingen 2018

Rd4 nieuws
Gulpen-Wittem wijzigingen 2018

Gulpen-Wittem wijzigingen 2018

15 oktober 2017

Vanaf 1 januari 2018 wordt de afvalstoffenheffing in de Gemeente Gulpen-Wittem anders berekend. Tot nu toe betaalden inwoners van de gemeenten Gulpen-Wittem één vast bedrag per jaar. Vanaf 2018 wordt het bedrag aan vastrecht lager en komt daar een tarief voor het aanbieden van restafval bij.
De kosten voor de verwerking van restafval worden daarmee eerlijker verdeeld: wie meer restafval aanbiedt betaalt meer. Afval scheiden wordt op deze manier beloond. Ons afval zit namelijk boordevol grondstoffen en door ons afval te scheiden worden deze grondstoffen behouden en kunnen ze opnieuw worden gebruikt.

In de week van 9 oktober ontvangen alle inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem een informatiepakket. 

Minder restafval
Inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem bieden jaarlijks 2.400.00 kg restafval aan. Dat is 165 kg per persoon. In vergelijking met andere gemeenten in de regio is dat veel. Ook uit sorteerproeven van het restafval blijkt dat er nog veel herbruikbare stromen in het restafval zitten. Restafval wordt verbrand en daarmee gaan herbruikbare afvalstromen verloren. Daarnaast is het verbranden van restafval duurder dan het verwerken van grondstoffen die soms zelfs geld opleveren. Door goed afval te scheiden besparen we dus grondstoffen en houden we de afvalstoffenheffing laag.

Wat verandert er voor u in 2018?
Klik voor de wijzigingen van 2018 in de gemeente Gulpen-Wittem op de afbeelding die op u van toepassing is.

restafval-container.png OG-container.png
Terug