De afvalkalender gaat digitaal!

Rd4 nieuws
De afvalkalender gaat digitaal!

De afvalkalender gaat digitaal!

4 november 2019

Met ingang van 2020 wordt de afvalkalender niet meer per post naar alle huishoudens verstuurd. De nieuwe inzameldagen staan vanaf
1 december 2019 voor u klaar www.rd4.nl/afvalkalender en in de Milieu App

In november worden alle huishoudens hierover per post geinformeerd. 

Waarom geen papieren kalender meer?
Een groot deel van de huishoudens maakt al gebruik van de digitale kalender in de Milieu App of op de website. Hierdoor worden veel kalenders onnodig verstuurd. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen is daarom in overleg met de gemeenten besloten om te stoppen met het versturen van de kalender. Hiermee besparen we jaarlijks meer dan 3.000 kg papier en veel CO2-uitstoot.

Focus op Milieu App
Vooral de ontwikkeling van de Milieu App de laatste jaren maakt de papieren kalender overbodig. Gebruikers van de app kunnen eenvoudig op hun telefoon instellen of en waarvoor ze een alarmmelding willen ontvangen op de dagen (voor)dat het afval naar buiten moet. De kans op het missen van een inzamelronde wordt hierdoor steeds kleiner. Ook de komende jaren zal de app flink worden uitgebreid.

Geen computer of smartphone?
Wanneer u niet over een computer of smartphone beschikt, kunt u een papieren kalender aanvragen. Dit kan telefonisch op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via (045) 543 71 00.

Terug