Containertips bij warm weer

Rd4 nieuws
Containertips bij warm weer

Containertips bij warm weer

1 augustus 2018

De zomer van 2018 brengt ons heel veel mooie, warme dagen. Helaas is een nadeel van deze warmte dat het afval in de GFT-container kan gaan broeien. En dat kan voor stankoverlast zorgen.

Met deze tips kun je dat voor een deel voorkomen:

  1. Zet de GFT-container op een koele plek uit de zon.
  2. Gooi geen vochtig afval in de GFT-container (laat het uitlekken of drogen).
  3. Verpak vlees of vis in een krant.
  4. Gebruik eventueel kleine bio-zakjes (met kiemplant logo).
  5. Bied de GFT-container in de zomer indien nodig elke keer aan (zie afvalkalender voor inzameldagen op uw adres).
  6. Houd vliegen buiten de container, sluit de containerdeksel daarom goed. Zo voorkom je dat vliegen eitjes kunnen leggen op je afval (deze eitjes worden binnen een paar dagen maden). Als je wel al last van maden hebt, is het een optie om de deksel juist wél open te zetten - de vogels eten ze op en de maden drogen sneller uit.
  7. Laat je afval om dezelfde reden ook niet te lang op het aanrecht liggen. Zo geef je vliegen weer een kans om eitjes te leggen. 
  8. Maak de container regelmatig schoon met water en groene zeep (geen chloor).

Om stankoverlast in je restafvalcontainer te voorkomen, adviseren wij je in elk geval om er GEEN GFT-afval in te gooien. Dus ook geen etensresten, vlees of vis. Die horen in de GFT-container. Verpak stinkend afval zoals luiers, medisch en sanitair afval in een gesloten zak. Als je goed je afval scheidt, hou je nagenoeg alleen droog restafval over dat (in de meeste gevallen) niet stinkt.

Veel succes en geniet nog van de zomer!

Terug