Container(s) ruilen

Rd4 nieuws
Container(s) ruilen

Container(s) ruilen

4 mei 2018

Ruilen containers

Inwoners van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal kunnen eenmalig gratis hun GFT- en restafvalcontainers ruilen voor een ander formaat of een extra container bijbestellen. De betreffende inwoners zijn hierover per brief geïnformeerd. Tot het einde van 2018 kunnen deze huishoudens één aanvraag gratis doen. Een aanvraag kan bestaan uit meerdere acties.

Als u een aanvraag heeft gedaan vóór 26 mei 2018 ontvangt u voor 1 juli 2018 bericht over de planning hiervan. Heeft u later een aanvraag gedaan, dan ontvangt u na de zomervakantie bericht.  

Let op: levert u een oude container in en ontvangt u een nieuwe; wij zetten eerst de nieuwe container voor de deur neer en als de wagen leeg is, dan rijden we de route opnieuw om alle containers op te halen. U heeft dan op enig moment twee containers voor uw deur staan, laat de oude container dan vooral staan.

Luiers en medisch afval

Naast het ruilen van containers is het mogelijk om de milieupas te activeren voor een ondergrondse restafvalcontainer naar keuze. Deze optie is vooral voor huishoudens met luier- en/of medisch afval bedoeld, maar ook wanneer de container een sta-in-de-weg is (bijvoorbeeld wanneer je nog maar weinig restafval hebt) kan dit een oplossing zijn. De milieupas wordt binnen twee weken na aanvraag geactiveerd. 

Inwoners van Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal:
- Containers ruilen kan via www.rd4.nl/bestellen
- Mileupas activeren kan via www.rd4.nl/milieupasactiveren

Inwoners van Landgraaf:
- Containers ruilen kan via www.rd4.nl/bestellenlandgraaf
- Milieupas activeren kan via https://www.rd4.nl/milieupasactiverenlandgraaf

 

Terug