Afval aanbieden bij harde wind

Rd4 nieuws
Afval aanbieden bij harde wind

Afval aanbieden bij harde wind

21 oktober 2021

Afgelopen nacht heeft het flink gewaaid en ook voor donderdag overdag wordt harde wind gemeld. Dit kan overlast veroorzaken bij het aanbieden en inzamelen van afval. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat het aangeboden afval wegwaait, geven we u hierbij een aantal tips.

Niet te vroeg!
Bied uw afval niet aan op de avond voor de inzameling, maar pas op de ochtend van de inzameling. Zet het wel vóór 07.00 uur (containers en papier) of vóór 08.00 uur (GFT-emmers, PMD-zakken en BEST-tassen) buiten zodat u zeker niet te laat bent.  

Containers
Bied alleen volle containers aan. Een container met een klein laagje afval wordt snel omver geblazen. In doorgaande straten waar veel wind staat, zullen wij de containers na het ledigen plat leggen. Zo hopen we te voorkomen dat de lege containers door de wind worden omgeblazen met alle gevolgen van dien. Haal de container na de lediging zo snel mogelijk naar binnen.   

Papier
Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kunt u eventueel bundelen met een touw of plaats, indien mogelijk, een zware doos met papier op het karton.

PMD-zakken
Bind de PMD-zakken goed dicht! Veel rondslingerend afval komt uit zakken die niet goed dicht zijn gemaakt. Ook waaien de PMD-zakken door hun lichte gewicht snel weg. Bind daarom meerdere zakken aan elkaar vast en als dat gaat, bind ze aan een lantaarnpaal of hekje. Een plastic flesje gevuld met water maakt de zak ook wat zwaarder.

BEST-tassen
Plaats zoals gebruikelijk de BEST-tas bij de voordeur en bied liever geen lichte BEST-tassen aan. Bind de BEST-tas goed dicht zodat de spullen droog blijven. 

Mocht er ondanks alles toch overlast ontstaan, neem dan contact met ons op via info@rd4.nl of 045 543 71 00.

Terug