Milieuparken

Afval aanbieden op de milieuparken

U kunt 6 dagen per week bij onze milieuparken terecht met afval dat u thuis niet kunt afvoeren, bijvoorbeeld omdat het te groot is of omdat u het thuis niet kunt scheiden. Op de milieuparken kan afval worden gescheiden in wel 30 afvalstromen. Het aanbieden van afval bij de milieuparken is meestal gratis en soms geldt er een tarief.

Herbruikbare of recyclebare afvalstromen zijn veelal gratis, denk hierbij aan bijvoorbeeld harde kunststoffen, piepschuim, kringloopspullen en oud ijzer. Voor afval dat moet worden verbrand (zoals grofvuil) of waarvan de verwerkingskosten hoog zijn (zoals matrassen) geldt een tarief.

Voor een overzicht van alle tarieven klik links op het milieupark van uw keuze. 

Milieupas 

Toegang tot de milieuparken wordt verleend op vertoon van een geldige milieupas en een geldig legitimatiebewijs. Het afval dat wordt aangeboden dient afkomstig te zijn van het op de milieupas vermelde adres. Lees meer... 

Toegang milieuparken Maastricht, Meerssen en Valkenburg a/d Geul

Inwoners van de Rd4-gemeenten Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal hebben toegang tot alle Rd4-milieuparken én de milieuparken van Geul en Maas (in Maastricht en Valkenburg, m.u.v. Het Rondeel).
Inwoners van Maastricht, Meerssen en Valkenburg kunnen met hun afval terecht bij de milieuparken van Rd4.

In alle gevallen gelden de aanbiedregels en tarieven van de gemeente waar u woont. 

Zakelijk afval van bedrijven

De milieuparken zijn niet toegankelijk voor bedrijven. Een uitzondering hierop zijn bedrijven uit de gemeenten Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem die reinigingsrecht betalen. Zijn kunnen voor het aanbieden van hun afval terecht bij de milieuparken in Margraten en Rijckholt.