Over kringloopwinkel Margraten

Graag heten wij u van harte welkom in onze nieuwste kringloopwinkel, geopend sinds 16 april 2016 en gelegen Aan de Fremme 25 in Margraten.

Op ca. 600 m2 bieden wij u een uiteenlopend assortiment van kringloopspullen aan zoals kasten, eethoeken, fietsen, wit- en bruingoed, kleding, tassen, schoenen, speelgoed en serviesgoed. Het assortiment wisselt natuurlijk voortdurend (op = op) en van de meeste spullen is er maar één exemplaar.

Naast de verkoop van leuke spullen tegen een aantrekkelijke prijs, kunnen in de winkel ook gratis kringloopspullen worden ingeleverd. 

De winkel in Margraten is een initiatief van de gemeente Eijsden-Margraten, de gemeente Gulpen-Wittem en Rd4.  Het is de eerste kringloopwinkel in het Heuvelland. Met het openen van de kringloopwinkel in het Heuvelland wordt de “circulaire” economie gestimuleerd; door spullen  via de winkel een tweede leven te geven, te hergebruiken, worden waardevolle grondstoffen gespaard. Als bruikbare spullen via het grofvuil of het restafval zouden worden afgevoerd, zouden deze worden verbrand en dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook duur en dus van slechte invloed op de afvalstoffenheffing.  

De kringloopwinkel levert daarnaast een bijdrage aan de (sociale) werkgelegenheid. In de Rd4-kringloopwinkels en het Rd4-sorteercentrum werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De winkel biedt een plek aan een aantal tijdelijke krachten die, eventueel met een aanvullende opleiding, via de winkel makkelijker kunnen instromen in het reguliere bedrijfsleven.