Kringloopdoos

Kringloopdoos (alleen bij verhuizingen via UTS)

Bij een verhuizing worden overtollige spullen vaak te snel weggegooid. Ze zouden beter behouden kunnen worden voor hergebruik. Reinigingsdiensten Rd4 en UTS Bernardt startten een samenwerking om met de Kringloopdoos, uniek in Limburg, deze spullen te behouden.  
 
UTS Bernardt stelt de Rd4-kringloopdoos beschikbaar bij alle verhuizingen die door het bedrijf worden verzorgd. De klant kan overtollige spullen vervolgens in de kringloopdoos verzamelen en UTS Bernardt zorgt ervoor dat de volle dozen bij Rd4 terechtkomen. De spullen worden in de Rd4-kringloopwinkels tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. Ook grote spullen zoals banken of kasten mogen bij UTS Bernardt voor hergebruik worden aangeboden.
 
Het idee is ontstaan vanuit een sociale en maatschappelijke betrokkenheid. De kringloopdoos wordt net als de BEST-tas in het sorteercentrum van Rd4 in Heerlen uitgepakt en gesorteerd. Bij Rd4 zijn dagelijks zo'n 100 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk, waarvan een groot deel bij het sorteercentrum. Grondstoffen worden behouden door minder afval te vernietigen en er ontstaan leuke koopjes in de kringloopwinkel. Voor UTS Bernardt is het daarnaast een extra service aan haar klanten.
 
De verwachting is dat de Rd4-kringloopdoos jaarlijks 5,5 tot 6 ton aan kringloopspullen uit het afval zal houden.‚Äč
 

Verhuizing niet via UTS?

Indien u bij uw verhuizing geen gebruik maakt van het verhuisbedrijf UTS Bernardt, dan kunt u uw kringloopspullen in BEST-tassen doen. Als u zeer veel BEST-tassen heeft komen wij die middels een kringloopafspraak ophalen, of u wacht op de inzameling huis-aan-huis (zie afvalwijzer), of u brengt de BEST-tassen zelf weg naar één van de Rd4-milieuparken of Kringloopwinkels.