Papier inzameling

Papierinzameling in Gulpen-Wittem
 

In Gulpen-Wittem wordt het papier opgehaald door plaatselijke verenigingen, in samenwerking met Reinigingsdiensten Rd4, Voor elke kilo papier die u voor de vereniging apart houdt kunnen de inzamelende verenigingen een leuk bedrag tegemoet zien.

Let op: wij zamelen niet in volgens vaste dagen (bijvoorbeeld 1e zaterdag van de maand), maar volgens datums die gecommuniceerd worden op uw Rd4-afvalkalender!

Milieu
Wereldwijd worden dagelijks bomen gekapt voor de papierindustrie. Door papier te recyclen is er minder hout nodig. Dat scheelt de kap van veel bomen en beperkt bovendien de groei van de afvalberg. Het scheiden van papier is daarom beter voor het milieu.Wanneer u oud papier niet in de restafvalcontainer gooit, hoeft dit afval niet naar de afvalverbrandingsoven om daar via een kostbare methode verbrand te worden. 

Tips
Verwijder kunststofbinders en omslagen. Nietjes, paperclips en vensters kunnen geen kwaad. Heel veel papieren en kartonnen verpakkingen kunnen bij het oud papier. Gebruik een grotere doos, bijvoorbeeld van cornflakes, om kleine verpakkingen in te verzamelen. Gebruik absoluut geen plastic tassen om oud papier in aan te bieden.

Brenginfo
U kunt uw oud papier en karton gratis naar de Rd4-milieuparken brengen. 

Aanbiedregels oud papier en karton:
Gebundeld of in dozen van max. 12 kg.
Géén plastic of piepschuim.

Informatiekaarten
Om u te informeren omtrent het juist aanbieden van het papier maken wij gebruik van het blauwe kaartensysteem. Op de kaart staat aangegeven waarom u de informatiekaart heeft gekregen.

WEL/GEEN oud papier

Klik op de afbeelding om te vergroten.

scheidingswijzer_oud_papier.png