PMD

Verpakkingen
Vanaf 2016 mogen metalen verpakkingen (zoals blik en aluminiumfolie) en drankkartons bij het plastic afval. We noemen dit nu PMD-afval. PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metaal verpakkingen en Drankkartons.

Dit-is-geen-PMD-afval-1.png
AANBIEDREGELS

PMD-zakken
PMD-afval kunt u blijven aanbieden in de doorzichtige PMD-zakken. Wij nemen PMD-afval dat in niet-doorzichtige zakken wordt aangeboden niet mee. PMD-zakken die een andere inhoud dan PMD-afval bevatten nemen wij ook niet mee.

AFHAALPUNTEN PMD-ZAKKEN

PMD-inzameling
PMD-afval wordt eens per 2 weken ingezameld in alle Rd4-gemeenten. Leg de zakken voor 8.00 uur 's ochtends buiten. Op de Rd4-afvalkalender staan de inzameldagen vermeld. U kunt PMD-afval ook gratis inleveren bij de Rd4-milieuparken.
Met de komst van PMD-afval kunt u besparen op uw afvalkosten. U heeft hierdoor minder restafval en hoeft de container minder vaak aan de straat te zetten. Het aanbieden van PMD-afval is gratis. Voortaan kunt u naast alle plastic tassen, flessen, potjes, enzovoorts dus ook alle lege melk- en zuivelpakken, blikjes frisdrank, scheerschuim- en haarlakbussen, siroopflessen, sappakken en conservenblikken via het PMD-afval gratis aanbieden.
PMD-afval wordt na inzameling gescheiden en door gespecialiseerde bedrijven gerecycled. Zo worden kostbare en schaarse grondstoffen behouden en kunnen er weer nieuwe verpakkingen of producten van worden gemaakt. Dit is ook de reden waarom er geen verpakkingen van chemisch afval bij het PMD-afval mogen (denk aan motorolie of zoutzuur).