Papierinzameling

Brenginfo papier
U kunt uw oud papier en karton gratis naar de Rd4-milieuparken brengen. Ook kunt u uw oud papier en karton bij de straatcontainers bij u in de buurt kwijt (indien in uw gemeente aanwezig).

Klik op de kaart om locaties van de ondergrondse containers te vinden.
afbeelding_mijn_Rd4_containerlocaties.png
Ophaalinfo
Oud papier en karton wordt maandelijks opgehaald door Rd4 of door Rd4 in samenwerking met verenigingen. Deze inzameldata vindt u op uw Afvalwijzer. Papier mag worden aangeboden in kartonnen dozen of zakken. Plastic tassen vol papier en plastic manden met papier worden niet meegenomen of geledigd. Ook papier in zelf aangeschafte containers nemen wij niet mee.

Voor de kernen Weustenrade en Ubachsberg zijn de data op de Afvalwijzer de data waarop de grote container in het dorp staat waarheen men het papier kan brengen. In Weustenrade staat de container dan bij de Kapel en in Ubachsberg op de parkeerplaats van Voetbalvereniging RKSVB, hier is geen huis-aan-huis inzameling. 

AANBIEDREGELS

Algemeen
Het is belangrijk om papier niet bij het restafval te gooien. Houd het papier apart. Dit biedt namelijk niet alleen voordelen voor het milieu maar ook voor uzelf, de gemeente en de vereniging. 

Milieu
Wereldwijd worden dagelijks bomen gekapt voor de papierindustrie. Door papier te recyclen is er minder hout nodig. Dat scheelt de kap van veel bomen en beperkt bovendien de groei van de afvalberg. Het scheiden van papier is daarom beter voor het milieu.

Uzelf
Door het papier uit de restafvalcontainer te houden bespaart u direct op de variabele kosten van de afvalstoffenheffing. Uw restafvalcontainer is minder snel vol en op termijn kan dit u wel een aantal ledigingen per jaar schelen.

Gemeente
Wanneer u oud papier niet in de restafvalcontainer gooit, hoeft dit afval niet naar de afvalverbrandingsoven om daar via een kostbare methode verbrand te worden. Dat merkt uw gemeente direct in de hoogte van de kosten van de afvalverwerking.

Vereniging
Rd4 verzorgt de inzameling van oud papier in een aantal wijken samen met verenigingen. Voor elke kilo papier die u voor hen apart houdt kunnen de inzamelende verenigingen een leuk bedrag tegemoet zien. 

Tips

  • Verwijder kunststofbinders en omslagen. Nietjes, paperclips en vensters kunnen geen kwaad.
  • Veel producten van papier kunt u meerdere malen gebruiken, zoals enveloppen, dozen, verpakkingspapier, de lege achterkant van computerpapier, enzovoorts.
  • Heel veel papieren en kartonnen verpakkingen kunnen bij het oud papier. Gebruik een grotere doos, bijvoorbeeld van cornflakes, om kleine verpakkingen in te verzamelen. Gebruik absoluut geen plastic tassen om oud papier in aan te bieden.

Informatiekaarten
Om u te informeren omtrent het juist aanbieden van het papier maken wij gebruik van het blauwe kaartensysteem. Op de kaart staat aangegeven waarom u de informatiekaart heeft gekregen.

WEL/GEEN oud papier

Klik op de afbeelding om te vergroten.

scheidingswijzer_oud_papier.png