Gebruik van Rd4-diensten bij verhuizen/verbouwen

Oude woning

De containers horen bij de woning. Wanneer u gaat verhuizen dient u de containers achter te laten bij de woning. U dient bij de gemeente de verhuisdatum door te geven. U hoeft een verhuizing niet bij ons te melden. Uw gemeente geeft deze informatie namelijk via een automatische koppeling aan Rd4 door. Tot de verhuisdatum betaalt u afvalstoffenheffing voor de woning en heeft u recht op de diensten van Rd4. Na de verhuisdatum wordt de dienstverlening stopgezet.

U wilt geen afval achterlaten voor de nieuwe bewoners?

U kunt geen extra restafvallediging aanvragen, wel kunt u zakken afval tegen het daarvoor geldende tarief inleveren bij een milieupark.

Nieuwe woning

Wanneer u bij de gemeente heeft doorgegeven dat u gaat verhuizen ontvangt u na een aantal werkdagen op het nieuwe adres automatisch een milieupas. Hiermee kunt u inloggen in de Milieu App en krijgt u toegang tot de Rd4-milieuparken.

Meestal zijn in de woning de containers van de vorige bewoner(s) achtergebleven. Soms zijn er nog geen containers aanwezig. U mag eenmalig de samenstelling van de containers gratis aanvragen of wijzigen. U kunt dit tot 6 maanden na de inschrijfdatum bij de gemeente eenmalig gratis doen. Klik hier voor het containerruilformulier. Mocht u daarna nog iets willen wijzigen, dan zijn hier kosten aan verbonden. 

Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Neemt u dan enkele werkdagen nadat u bij de gemeente uw inschrijving heeft gedaan contact met ons op. Wij maken dan met u een afspraak voor het leveren van de minicontainers. U kunt zelf aangeven welke minicontainers u wilt ontvangen.

Al in de woning bezig maar nog niet bij de gemeente ingeschreven?

Wanneer een woning officieel onbewoond is, wordt er geen afvalstoffenheffing voor betaald. Hierdoor vervalt onze dienstverlening zoals het ledigen van containers of toegang tot het milieupark. Wilt u toch gebruik maken van onze diensten, bijvoorbeeld omdat u wel al aan het verbouwen bent in de woning? U kunt dan zelf een aanvraag doen voor het betalen van de afvalstoffenheffing. Dit kan via het Formulier aanvraag afvalstoffenheffing.

Let wel: wanneer de containers in een periode van leegstand veelvuldig worden aangeboden wordt de (oud) eigenaar automatisch aangeslagen voor het vast- en variabel recht van de afvalstoffenheffing. U kunt onderstaand formulier ook invullen als bijvoorbeeld uw leegstaande huis nog niet is verkocht en u toch snoeiafval en afval af wil voeren.

Formulier voor aanvraag afvalstoffenheffing

formulier_afvalstoffenheffing_afbeelding.png