Gebruik van Rd4-diensten bij verhuizen/verbouwen

Oude woning

De containers horen bij de woning. Wanneer u gaat verhuizen dient u de containers achter te laten bij de woning. U dient bij de gemeente de verhuisdatum door te geven. U hoeft een verhuizing niet bij ons te melden. Uw gemeente geeft deze informatie namelijk via een automatische koppeling aan Rd4 door. Tot de verhuisdatum betaalt u afvalstoffenheffing voor de woning en heeft u recht op de diensten van Rd4. Na de verhuisdatum wordt de dienstverlening stopgezet.

U wilt geen afval achterlaten voor de nieuwe bewoners?

U kunt geen extra restafvallediging aanvragen, wel kunt u zakken afval tegen het daarvoor geldende tarief inleveren bij een milieupark.

Nieuwe woning

Wanneer u bij de gemeente heeft doorgegeven dat u gaat verhuizen ontvangt u na een aantal werkdagen op het nieuwe adres automatisch een nieuwe Rd4-afvalwijzer en een milieupas voor de Rd4-milieuparken.

In de woning zijn de containers van de vorige bewoner(s) achtergebleven of er zijn geen containers achtergebleven. U mag eenmalig de samenstelling van de containers gratis aanvragen of wijzigen. U kunt dit tot 6 maanden na verhuizing eenmalig gratis doen. Klik hier voor het containerruilformulier. Mocht u daarna nog iets willen wijzigen, dan zijn hier kosten aan verbonden, ook al is het binnen de termijn van 6 maanden.

Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Neemt u dan enkele werkdagen nadat u bij de gemeente uw inschrijving heeft gedaan contact met ons op. Wij maken dan met u een afspraak voor het leveren van de minicontainers. U kunt zelf aangeven welke minicontainers u wilt ontvangen.

Al in de woning bezig maar nog niet bij de gemeente ingeschreven?

Mocht men toch bij leegstand van de woning van de Rd4-dienstverlening gebruik willen maken, dan moet er afvalstoffenheffing betaald worden. Vul hiervoor het onderstaande formulier in. Zodra er weer afvalstoffenheffing voor de woning wordt betaald krijgt Rd4 hiervan een bericht en wordt er een nieuwe Rd4-afvalwijzer inclusief afvalpas aangemaakt en naar het betreffende adres verzonden.

Let wel: wanneer de containers in een periode van leegstand veelvuldig worden aangeboden wordt de (oud) eigenaar automatisch aangeslagen voor het vast- en variabel recht van de afvalstoffenheffing. U kunt onderstaand formulier ook invullen als bijvoorbeeld uw leegstaand huis nog niet is verkocht en u toch snoeiafval en afval af wil voeren.

Formulier voor aanvraag afvalstoffenheffing

formulier_afvalstoffenheffing_afbeelding.png