Minicontainers

Minicontainers
De gemeente bepaalt welk inzamelmiddel het meest geschikt is voor uw woning. Er zijn diverse soorten inzamelmiddelen, waarvan minicontainers de meest gebruikte. Alle minicontainers zijn voorzien van een chip waarmee het aantal ledigingen wordt geregistreerd. U dient de containers voor 7.00 uur 's ochtends aan te bieden.

Inhoud
Er wordt gebruikt gemaakt van 20 liter, 40 liter, 140 liter en 240 liter containers voor de inzameling van GFT- papier- en restafval, in de afvalstoffenheffing van uw gemeente kunt u zien welke containers er in uw gemeente worden gebruikt.

Oppaktarief
U betaalt per keer dat u de restafvalcontainer (en in sommige gemeente de GFT-container) aan de straat zet een vast bedrag (wij rekenen een oppaktarief, elke keer dat de container wordt opgepakt betaalt u (ook als er door beklemming van afval maar een halve lediging was). U doet er dus verstandig aan de container zo vol mogelijk aan te bieden. U betaalt dus geen kiloprijs. Elke burger is er zelf verantwoordelijk voor dat het afval goed geledigd kan worden. Loszittend afval zal door de zwaartekracht en door het kloppen van de arm van de wagen altijd loskomen uit de container. Bij een gedeeltelijke lediging zullen wij u zoveel mogelijk informeren door middel van een containerhanger. Echter de chauffeur merkt niet altijd dat er afval is achtergebleven. Wij kunnen terugkomen om de niet-geledigde inhoud van een restafvalcontainer te ledigen, maar dan betaalt u opnieuw het daarvoor geldende tarief.

Ruilen minicontainers
Aan het ruilen of het aanvragen van een extra container zijn kosten verbonden. U ontvangt een acceptgiro voor betaling. Pas na ontvangst van uw betaling wordt de door u aangevraagde ruiling/levering uitgevoerd op een afgesproken dag. Let op, als u heeft betaald en de container staat op de afgesproken dag niet buiten voor de wisseling, dan komen wij niet gratis een andere keer terug. U dient dan een nieuwe afspraak in te plannen.

NAAR HET RUILFORMULIER of bel naar ons servicepunt op 045 - 543 71 00.

AANBIEDREGELS

Biologische GFT-zakken / composteerbare GFT-zakken / biozakken

Het gebruik van grote composteerbare zakken in de GFT-container is niet toegestaan (formaat van minicontainer). Bij de inzameling geven deze zakken problemen tijdens het ledigen van de container. De inzamelwagen pakt de container op aan de rand en wanneer er een zak omheen zit gespannen valt deze niet in de wagen maar blijft half open aan de hefarm hangen. Het gevolg is dat het afval op straat valt. Gewone plastic zakjes leveren bij de acceptatie en verwerking problemen op omdat deze het GFT-vervuilen. Hierdoor zou een GFT-vracht afgekeurd kunnen worden door de verwerker. Composteerbaar plastic zakjes (te herkennen aan onderstaande logo's) zijn toegestaan. Gebruik van een krant om het natte GFT-keukenafval in te wikkelen is ook een optie.

biozakjes_2_logo-s.png
Biozakjes zijn te koop bij alle supermarkten en discounters, of te bestellen op http://www.afvalindekeuken.nl/
Verder kunt u zakjes van 30 liter kopen bij de Rd4-kringloopwinkels en de Rd4-milieuparken (m.u.v. Rijckholt), deze zakjes passen in de 20-liter citybins. De zakjes kosten € 1,- per rol van 10 stuks.

Meer informatie over: