BEST tas

BEST-tas 
De BEST-tas is in het leven geroepen om oude Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel uit het restafval te houden. Met de BEST-tas wordt het de burger makkelijk gemaakt om deze spullen gescheiden te houden en aan te bieden. Recycling en hergebruik worden hiermee gestimuleerd. De BEST-tas wordt elke twee maanden aan huis opgehaald. De datums voor uw adres vindt u op uw afvalwijzer. U kunt de tas voor 8.00 uur 's ochtends bij uw voordeur aanbieden, in de brievenbus ontvangt u dan een nieuwe BEST-tas.

AANBIEDREGELS

Wat mag er niet in de BEST-tas:
-Breekbare spullen, zoals glas en porselein -> liever naar de kringloopwinkel brengen
-Scherpe voorwerpen zoals messen
-Restafval
-Tijdschriften
-Frituurpan met inhoud, het vet mag er niet meer in zitten
-Maak de BEST-tas niet te vol en te zwaar. U mag meerdere BEST-tassen tegelijk aanbieden.

BEST-tassen afhalen
Indien u een extra BEST-tas nodig heeft, dan kunt u deze afhalen op GESELECTEERDE AFHAALADRESSEN

Zelf inleveren 
U kunt gevulde BEST-tassen ook gratis inleveren bij de Rd4-milieuparken en de Rd4-kringloopwinkels. 

Voordelen
De defecte ingezamelde kleine elektrische apparaten gaan via Wecycle naar gespecialiseerde recyclingbedrijven, goede apparaten worden in de kringloopwinkels verkocht. De boeken, het speelgoed en het textiel krijgen via de Rd4-kringloopwinkels kans op een tweede leven. Naast de voordelen voor het milieu zijn ook financiële voordelen te behalen. Restafval is namelijk een van de duurste afvalstromen. Het onnodig verbranden van deze vaak nog bruikbare spullen is eeuwig zonde. Het inzamelen en sorteren van de BEST-tas levert ook een positieve bijdrage aan de sociale werkvoorziening in de regio. De kleding wordt in ons eigen Textiel Sorteer Centrum uitgesorteerd.

BEST-tassen hoogbouw

Als u in een flat woont, vragen wij u op de aangeboden BEST-tas groot uw huisnummer te zetten (met bijvoorbeeld viltstift). U krijgt dan een nieuwe BEST-tas in uw brievenbus. Is dit niet gebeurd, neem contact op met info@Rd4.nl.