Laatste nieuws over de Rd4-dienstverlening tijdens de coronacrisis

We hebben een aantal maatregelen genomen om de kans op besmetting met het coronavirus voor onze medewerkers te voorkomen. Uiteraard staat de gezondheid van onze medewerkers voorop. Met deze maatregelen willen wij onze dienstverlening zoveel mogelijk blijven uitvoeren. De inzameling van restafval, GFT-afval en PMD-verpakkingen gaat door!

UPDATE VRIJDAG 27 MAART 2020

Tip: maak gebruik van snoeiroutes
Heeft u veel snoeiafval of bent u van plan om te gaan snoeien in uw tuin? Om de milieuparken in deze drukke tijd te ontlasten kunt u gebruikmaken van de gratis ophaalroutes voor snoeiafval.
Let op: vooraf aanmelden is nodig!
Meer info: https://www.rd4.nl/nieuws/ook-nu-halen-wij-uw-snoeiafval-gewoon-op

Straatcontainers voor papier
Vanwege veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus halen wij tijdelijk geen papier aan huis op. Heeft u veel papier? Breng het dan naar een straatcontainer in uw buurt. De straatcontainers worden door ons extra vaak leeggemaakt. Ook in het weekend. Voor een overzicht van de straatcontainers zie locaties straatcontainers.
Container vol? Geef het aan ons door via info@rd4.nl of 045 - 543 71 00


UPDATE VRIJDAG 20 MAART 2020

Stel milieuparkbezoek uit
De hele week zien we al enorme wachtrijen bij de milieuparken. Het zijn recordaantallen aan bezoekers. We roepen daarom echt op om het milieuparkbezoek uit te stellen. Kom alleen naar het milieupark als dat echt moet! 

Veel kringloopspullen en BEST-tassen
We zien ook een enorme toename van kringloopspullen. Onze kringloopwinkels zijn vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten. Daar kunnen we spullen nu niet verkopen. Onze opslagcapaciteit bereikt zijn grenzen. Dan moeten we straks misschien spullen vernietigen en dat willen we natuurlijk niet. Bewaar daarom je kringloopspullen thuis totdat de ergste storm voorbij is.  

UPDATE WOENSDAG 18 MAART 2020

Compostdagen
De Vereniging Afvalbedrijven heeft de landelijke compostdag afgelast. Dat betekent dat ook bij Rd4 de compostdagen niet kunnen doorgaan. Of de compostdagen later dit jaar kunnen plaatsvinden is nog niet bekend.

UPDATE MAANDAG 16 MAART 2020

Papierinzameling
De huis-aan-huis inzameling van papier stopt met ingang van dinsdag 17 maart 2020.
Omdat wij voor de inzameling van papier veel samenwerken met verenigingen is hiertoe besloten. Wij verzoeken u om het papier aan te bieden bij de milieuparken of in kleine hoeveelheden in de ondergrondse containers indien deze in uw gemeente beschikbaar zijn. U kunt het papier ook opsparen en weer aanbieden zodra deze routes weer gereden worden.

BEST-tas inzameling
De inzameling van BEST-tassen stopt met ingang van dinsdag 17 maart 2020.
Bij de uitsortering van BEST-tassen werken onze medewerkers heel dicht op elkaar. We willen voorkomen dat het virus zich verspreidt bij onze medewerkers, vandaar dat we besloten hebben de BEST-tassen niet meer op te halen. Wij verzoeken u om uw gevulde BEST-tassen op te sparen en pas weer aan te bieden zodra deze routes weer gereden worden.

Kringloopwinkels tijdelijk gesloten
De Rd4-kringloopwinkels in Heerlen, Kerkrade en Margraten sluiten per direct. Het aanbieden van kringloopspullen bij de winkels is helaas niet mogelijk. We verzoeken u vriendelijk om geen kringloopspullen bij de winkels achter te laten. Spaar uw kringloopspullen op of breng deze naar het milieupark.

Geplande ophaalafspraken aan huis
Reeds ingeplande ophaalafspraken van inboedels en kringloopspullen worden indien mogelijk door ons geannuleerd. We nemen persoonlijk contact op met alle mensen die reeds een afspraak hebben ingepland. We beoordelen alle ophaalafspraken individueel.

Nieuwe ophaalafspraken
Het inplannen van een ophaalafspraak voor kringloopspullen, elektrische apparaten of grofvuil is tijdelijk niet mogelijk. Kunt u grofvuil buiten aanbieden op eigen terrein? Dan kunt u contact met ons opnemen via
045 543 71 00.

KCA-wagen Vaals (Klein Chemisch Afval)
Op 4 april 2020 zal de KCA-wagen niet aanwezig zijn op het milieupark in Vaals. Dat betekent dat u op deze dag niet terecht kunt voor het aanbieden van uw Klein Chemisch Afval. U kunt KCA wel aanbieden bij onze andere milieuparken.

Rd4-milieuparken
Milieuparken blijven gewoon open. U kunt uw milieupas zelf scannen bij de balie. De balie wordt gedurende de dag regelmatig gedesinfecteerd. Let op: we verwachten dat de drukte op onze milieuparken toeneemt. We vragen om uw begrip indien u langer moet wachten.

Rondleidingen Rd4-hoofdkantoor
De rondleidingen voor basisscholen en andere groepen worden geannuleerd t/m 5 mei 2020. Deze groepen worden hierover door ons persoonlijk geïnformeerd.

Bezoekers hoofdkantoor
Alle afspraken met externe bezoekers worden geannuleerd. We proberen zoveel mogelijk afspraken telefonisch door te laten gaan.

Servicepunt
Ons servicepunt is altijd bereikbaar voor u. Neem contact op indien vragen heeft.

Wij verzoeken u daarnaast om afstand te houden tot onze medewerkers bij de inzameling en milieuparken.

 

Website-afbeelding-Corona.jpg

Veelgestelde-vragen-button-1.jpg

De milieuparken zijn open
Waarom tijdelijk geen BEST?
Waarom tijdelijk geen papier?
Aanpassingen Rd4 - coronacrisis