Toelichting activeren milieupas

Het activeren van de milieupas voor een ondergrondse restafvalcontainer kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld luier- of medisch afval heeft dat u niet te lang wil bewaren, maar ook wanneer u bijvoorbeeld nog maar heel weinig restafval heeft om aan te bieden. U kunt het restafval dan wegbrengen op momenten dat het u het beste uitkomt. 

Opzoeken locatie
Via onderstaande plattegrond kunt u opzoeken welke ondergrondse restafvalcontainer voor u het handigste is. Klik op de plattegrond, voer uw postcode in en klik op 'Toon locatie'. U ziet vervolgens alle ondergrondse containers in uw omgeving. De ondergrondse restafvalcontainers worden met een grijze locatiebutton aangeduid. In de legenda kunt u de andere kleurtjes eventueel uitvinken zodat u alleen de restafvalcontainers te zien krijgt.

Wanneer u op de naam van een locatie klikt, wordt de naam getoond zoals deze ook wordt genoemd in de keuzelijst van het formulier. Zo weet u precies welke container u straks moet kiezen.

afbeelding_mijn_Rd4_containerlocaties.png

Activeren milieupas
Uw milieupas wordt binnen 7 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag geactiveerd. Dat betekent dat, tenzij wij u anders berichten, u 7 werkdagen na uw aanvraag met uw milieupas afval kunt aanbieden bij de ondergrondse container die u heeft aangegeven. U ontvangt hier geen bericht van. 

Inleveren minicontainer
Wanneer u de minicontainer niet meer wil gebruiken kunt u deze kostenloos door ons laten ophalen. U kunt dit aan ons doorgeven via het formulier ruilen, aanvragen of inleveren minicontainer(s). Dit hoeft echter niet, u mag de container ook houden en blijven gebruiken.    

Handleiding gebruik ondergrondse restafvalcontainer
Het is heel eenvoudig om de ondergrondse restafvalcontainer te openen met uw milieupas. In de handleiding staat precies beschreven wat u moet doen. De handleiding wordt tevens per e-mail naar u verzonden.  

Milieupas-activeren-button.png