Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

​Bij sneeuw en ijzel is het belangrijk dat medewerkers, leveranciers en bezoekers veilig uw terrein kunnen betreden. Een glad bedrijventerrein kan bijvoorbeeld leiden tot blessures bij mensen die het terrein betreden. Ook materiële schade aan bijvoorbeeld auto’s is allesbehalve denkbeeldig.

U kunt in het geval van een ‘uitglijder’ financieel aansprakelijk worden gesteld. Dit kan bijvoorbeeld na een val die tot langdurig ziekteverzuim leidt behoorlijk in de papieren lopen.

Rd4 zorgt in overleg met u graag voor gladheidbestrijding op de momenten dat het nodig is.

Curatief en preventief strooien

Rd4 kan uw bedrijfsterrein zowel curatief (op het moment dat het glad is sneeuwschuiven en zout strooien) als preventief (op basis van lokale weersinformatie, vóór dat het glad is) strooien. Zo bent u altijd verzekerd van een toegankelijk terrein.

Weersinformatie

Rd4 maakt bij de gladheidbestrijding gebruik van de verschillende meldpunten van de Provincie Limburg. Op deze punten wordt in de winter voortdurend de wegdektemperatuur en de wegdekvochtigheid gemeten. Dankzij deze informatie en op basis van de actuele weerberichten, is Rd4 altijd in staat om tijdig uit te rukken en gladheid te voorkomen.

Gladheidbestrijding is zeven dagen per week, 24 uur per dag mogelijk op basis van afroep of via een overeenkomst.


De strooiapparatuur doseert de hoeveelheden zout dankzij moderne electronica tot in de puntjes. Hierdoor is een optimaal en milieubewust resulaat altijd verzekerd.


Aansluitend op het wettelijk verplichte begaanbaar maken van de openbare weg kunnen wij onze strooiwagens ook bij u inzetten. Indien u een overeenkomst met ons heeft wordt uw bedrijventerein standaard meegestrooid.


​Rd4 is ook leverancier van zakken strooizout (25 kg). Deze kunnen worden afgeleverd bij uw bedrijf of worden afgehaald bij het Rd4-magazijn (alleen na voorafgaande bestelling). Voor meer informatie over het leveren van strooizout of voor al uw andere vragen met betrekking tot gladheidbestrijding kunt u contact opnemen met de bedrijvenservice van Rd4 te bereiken onder telefoonnummer 045- 543 71 50 of e-mail bedrijvenservice@rd4.nl .