Maatschappelijke partners

WSP Parkstad

WSP Parkstad ondersteunt de Parkstadgemeenten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bemiddelen naar werk, bijvoorbeeld bij Rd4. 

www.wspparkstad.nl 

 logo-WSP-Parkstad-2020.png
Immens; het MVO platform van Maastricht-Heuvelland​

Stichting Immens is een initiatief van MTB en is opgericht door een aantal gerenommeerde organisaties in Zuid-Limburg. Zij bieden nieuwe kansen aan mensen die extra steun en aandacht nodig hebben om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Zo geven zij inhoud aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ​

www.immens-maastricht.nl
 logo-immens-snag.jpg
Sprinc; het MVO platform van Parkstad
 
Optimalisering van de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Met behulp van het WSP Parkstad informeert Sprinc de werkgevers op het gebied van arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen, waaronder de ontwikkelingen rondom de Participatiewet. Met behulp van de kennispartners worden werkgeversarrangementen ontwikkeld. Aan de hand van best-practices en bedrijfsbezoeken wenst Sprinc MKB-ondernemers waar nodig te ondersteunen bij het invulling te geven aan hun P-MVO beleid.​

www.sprinc.nl
 sprinc_logo.png
Toon Hermans Huis Parkstad

Het Toon Hermans Huis Parkstad schenkt alle aandacht aan de mens achter de kanker. Het huis biedt, in een warme en veilige omgeving, diverse vormen van ondersteuning bij het omgaan met kanker. ​Het Toon Hermans Huis Parkstad werkt met een team van ongeveer 30 gastvrouwen en gastheren.

www.toonhermanshuisparkstad.nl
Toon-Hermans-logo.png
Stichting Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Rd4 doneert gereedschap aan deze stichting.

www.geredgereedschap.nl
 logo-gered-gereedschap-klein.jpg
Global Exploration

Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Zodoende organiseert SGE voor het onderwijs projecten in ontwikkelingslanden. Rd4 is sponsor van Global Exploration en ontvangt regelmatig groepen voor een rondleiding.

www.globalexploration.nl
 logo-global-exploration.jpg
Stichting WereldWijd

WereldWijd is een opleidingscentrum, gericht op mensen van buitenlandse afkomst en voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. WereldWijd verzorgt korte perspectief biedende opleidingen: NT2, kennis Nederlandse samenleving en een beroepsgerichte opleiding. Daarnaast biedt WereldWijd materiele ondersteuning bij terugkeer naar het land van herkomst. Rd4 zamelt in Eijsden - Margraten gebruikt gereedschap in voor deze stichting via de bakken van Gered Gereedschap.

http://www.stichtingwereldwijd.nl
 logo-Stichting-Wereldwijd-243-formaat.jpg