Bezoekadres:
Industrieterrein De Beitel
Nijverheidsweg 4a, Heerlen

Correspondentieadres:
Postbus 641
6400 AP Heerlen

Tel. (045) 543 71 00
Fax (045) 543 71 25

info@rd4.nl

BEST-tas

Best logo klein Rd4

De BEST-tas is het jongste inzamelmiddel van Rd4. In het leven geroepen om oude boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel uit het restafval te houden. Met de BEST-tas wordt het de burger makkelijk gemaakt om deze spullen gescheiden te houden en aan te bieden. Recycling en hergebruik worden hiermee gestimuleerd. De BEST-tas wordt elke twee maanden aan huis opgehaald.  

Wanneer in uw gemeente?
Inwoners van de gemeenten Simpelveld en Landgraaf konden de BEST-tas in januari 2013 voor de eerste keer buiten zetten. Brunssum en Voerendaal zijn gestart in april 2013. De gemeente Kerkrade is gestart per 1 mei 2013 en de gemeenten Nuth en Vaals per 1 juni 2013. Heerlen is in november 2013 gestart met de BEST-tas en Onderbanken zal in het februari 2014 starten.

Zelf inleveren
U kunt gevulde BEST-tassen ook gratis inleveren bij de Rd4-milieuparken en de Rd4-kringloopwinkels. Er wordt hierbij geen "tik" in rekening gebracht.  

Voordelen
De ingezamelde kleine elektrische apparaten gaan via Wecycle naar gespecialiseerde recyclingbedrijven. De boeken, het speelgoed en het textiel krijgen via de Rd4-kringloopwinkels kans op een tweede leven. Naast de voordelen voor het milieu zijn ook financiële voordelen te behalen. Restafval is namelijk een van de duurste afvalstromen. Het onnodig verbranden van deze vaak nog bruikbare spullen is eeuwig zonde. Het inzamelen en sorteren van de BEST-tas levert ook een positieve bijdrage aan de sociale werkvoorziening in de regio.

Proef
De grote gele tas werd begin 2012 voor het eerst in een klein deel van Landgraaf opgehaald. Het betrof toen een proef. Nu de proef succesvol is geweest wordt de BEST-tas stapsgewijs in andere Rd4-gemeenten geïntroduceerd.

Startpakket
Inwoners van gemeenten die starten met de BEST-tas ontvangen automatisch een startpakket. In het pakket zit ook een BEST-tas. Men kan dus direct starten met het scheiden van BEST-spullen.  


MEER WETEN?

Een overzicht van veelgestelde vragen over de BEST-tas

Goede doel BEST-tas 

Illegale inzameling

Gele balk kleiner BEST-tas